Kazimierz: Route langs de joodse monumenten

De route langs de joodse monumenten begint in het zeer actieve Centrum van de Joodse Cultuur gelegen op de Meisels-straat en strekt zich uit in de richting van de joodse synagogen op deze volgorde:  Tempel-synagoge uit 1862 gelegen op Miodowa-straat, Kupa-synagoge op Warszauera-straat en Isaac-synagoge op Jakuba-straat – beide uit de 17de eeuw, en uiteindelijk de Hoge Synagoge op Józefa-straat uit 1590 die de hoogste synagoge is in Krakau.
Het hoogtepunt van de route isde Szeroka-straat, een straat met drie synagogen, waarvan de meest waardevolle, de Oude Synagoge (Alte Schul), het oudste joodse gebouw in Polen dat uit de 15de eeuw dateert. Vandaag biedt de synagoge plaats aan een afdeling van het Historisch Museum van de Stad Krakau, wiens tentoonstellingen gewijd zijn aan de geschiedenis en de cultuur van de joden uit Krakau. Achter de renaissancistische Remus-synagoge uit 1557, één van de drie oudste in Europa, bevindt zich de historische kirkut – een joodse begraafplaats die zelfs uit de vroegere tijden dateert (1511). Het graf van rabbi Moses Isserles (gest. 1572) bevindt zich hier. Dit graf is de plaats bij uitstek van de joodse pelgrimstochten uit de verste uithoeken van de wereld. Nadat we nog als afsluiter de 17-eeuwse Popper-synagoge hebben bezocht, verlaten we het historische centrum van Kazimierz om de Nieuwe Joodse Begraafplaats te  bezichtigen op  de Miodowa-straat.
Bijna 700 jaar lang was Krakau een thuis voor een enorme joodse gemeenschap. Deze gemeenschap werd echter verdreven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Toch is er een zekere echo van deze speciale wereld in Krakau nog steeds aanwezig. In Kazimierz bevindt zich nu een joods cultureel centrum, er zijn talrijke stijlvolle restaurants met koosjer gerechten en klezmermuziek geopend. Elk jaar in juni heeft hier het Internationaal Festival van de Joodse Cultuur plaats. De finale hiervan die plaats heeft op de Szeroka-straat, trekt massa's jonge mensen aan, zowel uit Polen als uit het buitenland.

Gids voor KrakauAccommodatie zoeken

De Koninklijke Weg - De beroemdste monumenten van Krakau
Kazimierz: Route langs de joodse monumenten
Nowa Huta - de vergeten wijk
In de sporen van Johannes Paulus II
Route langs de Geschiedenis van Podgorze
 
Nachtleven in Krakau
De uitgekozen restaurants in Krakau
Het weer in Krakau
 
Johannes Paulus II Luchthaven Balice in Krakau
Vluchten vanuit en naar Krakau
Busstation en treinstation PKS / PKP
Tickets - waar verkrijgbaar en de prijzen
Wij tonen u de beste plaatsen om te verblijven
Met onze ervaring en lokale kennis
Releasedatum: 
Aantal nachten: 
   Aantal personen: 
Locatie Afstand: 
di
Speciale Prijs: 
EUR per kamer per nacht
    hostel  b&b/hotel**  serv. apartments       hotel*****
       pensioen        hotel***    hotel****   lux. apartments
Sinds 2005 vonden we accommodatie voor 41291 personen

Aanbevolen hotels, pensions, appartementen in Krakau

  No results found

Nowoczensne projekty domów