Krakau Online - Informatie voor toeristen

Krakau die geassocieerd wordt met de Grote Markt, de Wawel, pretzel en lajkonik ontwikkelt zich zienderogen. Na de mode voor Kazimierz is nu de tijd aangebroken voor schuiten die aan de Vistula- boulevards zijn geankerd, voor de zeer groene Podgorze met kleine ambachtsbedrijven en de socrealistische Nowa Huta.

Krakau - waarom is het de moeiete waard om Krakau te bezoekenKrakau bereikte met een grote knal de top van de Europese lijst van toeristische hits. Tegelijkertijd bekleedt Krakau trots een plaats naast Parijs, Barcelona, Praag of Rome dankzij zijn grootste  historische marktplein in Europa, de unieke Oude Stad en Kazimierz die alle populariteitsrecords breekt. Krakau wemelt van bruisende bars die bijna 24 op 24 open zijn, en die de dag van vandaag de toeristen even sterk lokken als de eeuwenoude monumenten.

Vorig jaar werd deze stad wereldwijd door meer dan zeven miljoen toeristen bezocht. Het beeld van de Lakenhal (Sukiennice). - en niet de Karelsburg in Praag of het parlementsgebouw in Boedapest - wordt gebruikt voor reclame van  luchtvaartmaatschappijen die de markt van Centraal-Europa willen bemachtigen. De Mariakerk staat symbool voor dit deel van het continent niet enkel voor Spaanse reisbureaus, maar ook voor bedrijven die driedaagse vrijgezellenavonden voor jonge Engelsmannen organiseren.

De Krakau van vandaag staat in strijd met zijn Poolse stereotype: patina’s, conservatisme of gezongen poëzie. Krakau bruist van energie, het is een levendige stad die in contact staat met de wereld, met als achtergrondgeluid het stille geruis van laptops die opengeklapt worden op de tafeltjes van cafés in Kazimierz. Krakau heeft minder weg van het tactvolle Wenen en meer van het luidruchtige en modieuze Berlijn. En dit alles in rechtstreeks contact met prachtige plekken vervuld met stilte en intieme padjes die men steeds opnieuw wilt bewandelen.

Gids voor KrakauAccommodatie zoeken

De Koninklijke Weg - De beroemdste monumenten van Krakau
Kazimierz: Route langs de joodse monumenten
Nowa Huta - de vergeten wijk
In de sporen van Johannes Paulus II
Route langs de Geschiedenis van Podgorze
 
Nachtleven in Krakau
De uitgekozen restaurants in Krakau
Het weer in Krakau
 
Johannes Paulus II Luchthaven Balice in Krakau
Vluchten vanuit en naar Krakau
Busstation en treinstation PKS / PKP
Tickets - waar verkrijgbaar en de prijzen
Wij tonen u de beste plaatsen om te verblijven
Met onze ervaring en lokale kennis
Releasedatum: 
Aantal nachten: 
   Aantal personen: 
Locatie Afstand: 
di
Speciale Prijs: 
EUR per kamer per nacht
    hostel  b&b/hotel**  serv. apartments       hotel*****
       pensioen        hotel***    hotel****   lux. apartments
Sinds 2005 vonden we accommodatie voor 41291 personen

Aanbevolen hotels, pensions, appartementen in Krakau

  No results found

Nowoczensne projekty domów